Onderhoud

Het onderhoud van de tuin
Om er voor te zorgen dat een mooie tuin ook vooral mooi blijft, is regelmatig onderhoud een vereiste. Heeft u groene vingers, dan kunt u dat natuurlijk ook zelf doen. Heeft u die niet of heeft u gewoonweg geen tijd of zin, of is uw tuin te groot, dan nemen wij u dit werk graag geheel of gedeeltelijk uit handen. Jibro Hoveniers heeft hier de mensen voor.
Bekwame en efficiƫnt werkende hoveniers die zich het gehele jaar bezig houden met het onderhouden van vooral particuliere tuinen. Echte specialisten dus die al van nature groene vingers hebben en van hun passie voor de natuur hun vak hebben gemaakt.

Het complete onderhoud
Samen met Jibro Hoveniers stelt u een schema op dat u en uw tuin het beste passen. Wanneer u het onderhoud geheel uit handen wilt geven, dan komen wij volgens de vaste weekafspraken bij u het gazon maaien, het onkruid wieden, hagen snoeien (zomer- en wintersnoei), maar ook kanten steken, vijvers controleren en schoonhouden, gazons en borders bemesten, plantenbakken verzorgen en inplanten etc.
In het voorjaar wordt uw gazon geverticuteerd en bemest, de laatste planten gesnoeid en de borders bemest.

Maaien gebeurt in het seizoen wekelijks en de onkruidbestrijding een maal per drie of vier weken, afhankelijk van grondsoort en ligging van uw tuin. Zijn er planten welke aangebonden moeten worden, of waar de uitgebloeide bloemen uit moeten dan hoort dit uiteraard ook bij de werkzaamheden van onze onderhoudsmensen.
Regelmatig worden uw hagen geknipt en geschoren en vanaf half oktober beginnen wij met het zogenaamd “winterklaar” maken van uw tuin. Dan wordt er veel gesnoeid, blad geruimd en de tuin wordt gespit, desgewenst winterbloeiers en bollen geplant.
Ook adviseren wij u waar nodig met betrekking tot water geven, ongediertebestrijding, het overwinteren van kuipplanten. Wij nemen u gegarandeerd alle zorgen uit handen. Onze hovenier wordt als het ware uw hovenier, dat wil zeggen dat u bijna altijd dezelfde hovenier krijgt om eerder genoemde werkzaamheden voor u te verzorgen. Hierdoor is hij volledig op de hoogte van uw specifieke wensen en gaat de desbetreffende hovenier het dan ook een beetje zien als “zijn” tuin. Met deze extra motivatie wordt het werk nog bekwamer en zorgvuldiger uitgevoerd.

Het periodiek onderhoud op basis van uurtarief met eventuele nacalculatie

Hierbij maken wij afspraken welke werkzaamheden u zelf wilt gaan doen. Vaak wordt afgesproken dat u alleen het gras maait en dat wij de rest doen, of misschien net andersom. Ook is het mogelijk dat u doet wat u kunt of wilt en dat wij bijvoorbeeld eens in de zes weken de puntjes op de i komen zetten. Heeft u veel tijd gehad om zelf te tuinieren, dan zijn wij snel klaar, heeft u weinig tijd gehad, of is het slecht weer geweest dan zijn wij langer bezig. Bij deze vorm van periodiek onderhoud kunt u dus zelf sturing geven aan de tijd die wij nodig hebben om uw tuin in topconditie te houden. Deze afspraken maken wij vooral bij mensen die het leuk vinden om in de tuin te werken maar niet zeker zijn van hun vrije tijd of niet van die hele groene vingers hebben. Maar ook met mensen die weten dat vakkundige ondersteuning belangrijk is om een tuin over langere perioden in topconditie te houden. Ook hierbij ontvangt u in overleg een vast jaarschema waarop precies staat welke week wij bij u komen. Dat is ook gemakkelijk voor uw planning en uw “vaste hovenier”.

Jaarlijks onderhoud

Als u een goede tuinier bent en voldoende tijd heeft om zelf het onkruid te lijf te gaan en uw gazon te maaien, dan blijven er toch veel werkzaamheden over waarbij u de hovenier nodig heeft. Dan kunnen wij dat werk, waar eigenlijk de echte vakman voor ingeschakeld moet worden uit handen nemen.
Wij maken dan met u de afspraak om bijvoorbeeld in het najaar of het vroege voorjaar de tuin respectievelijk winter- of zomerklaar te maken, waarbij wij alle onkruid verwijderen, blad ruimen, snoeien, bollen poten en organische mest in borders en op het gazon aanbrengen. Heeft u een gazon dan is het raadzaam dit in het voorjaar door ons te laten behandelen, zoals verticuteren, bezanden en/of bemesten. Wij zorgen dan ook voor mos- en onkruidbestrijding in uw gazon, waardoor u zeker weet dat u iedere zomer een mooie groene grasmat in uw tuin heeft. Ieder jaar bekijken wij dan opnieuw wat wij gaan doen.

Hoge bomen snoeien of vellen.
Naast de verschillende vormen van tuinonderhoud zijn er nog een aantal onderdelen waarvoor u onze specialisten in kunt schakelen. Een van die specialistische onderdelen is het snoeien en/of verwijderen van bomen. Compleet uitgerust met speciale klimspullen klimt de bomenspecialist in de hoogste bomen. Hij verstaat de kunst om op de meest lastige plaatsen een hoge boom te snoeien of te verwijderen. Met recht hoogstaand vakwerk. Wilt u ook het laatste stuk van een dikke stam uit de grond verwijderd hebben, dan kunnen wij deze (afhankelijk van de grootte) wegfrezen of met een kraan weghalen.

Vijveronderhoud

Heeft u regelmatig problemen met uw vijver? Wil deze maar niet helder worden of groeien de planten niet of nauwelijks? Schakel dan de vijverspecialist in. Hij bekijkt de ligging en de diepte van de vijver, controleert aanwezige pompen of filters, neemt eventueel een watermonster en verzamelt allerlei gegevens om u een juiste aanpak voor professionele vijververbetering voor te stellen. Een vijver is mooi maar verdient de aandacht.

Vakantieservice

Jibro Hoveniers biedt een unieke onderhoudservice voor als u op vakantie gaat. Tijdens uw vakantie zorgen wij er voor dat uw tuin piekfijn wordt bijgehouden. Bijkomend voordeel is dat uw huis en tuin er in de vakantieperiode niet verlaten uitzien en er verzorgd bij liggen. Dit suggereert uw aanwezigheid en brengt potentiƫle inbrekers op het verkeerde spoor.